سمووو الحنان


 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 أسرار المطبخ الصحى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
????
زائر



مُساهمةموضوع: أسرار المطبخ الصحى   الجمعة يناير 21, 2011 1:02 am

لدى بعض الاسرار التى أتبعها فى مطبخى لينتج عنها أكلات صحيه لآتسبب السمنة. وايضا مناسبه لآستعمالها
أثناء الحميه الغذائيه لخفض الوزن.
ولا أخفيها عنكم اصدقائى لتعم الفائده .....
هل وانتى عامله رجيم ما تقدريش تأكلى محشى ؟؟؟............. .. طبعا تقدرى بس لو عملتيه بالطريقة دى .........
-انتبهو ا أصدقائى اللى بيخلى المحشى مضر فى الرجيم سببين :
1- الدهون .. ودى باديكى انك تقلليها بقليل من الزيت
2-النشويات الموجودة فى الارز .. ودى ممكن تقلليه لو اتبعتى الآتى :
-البصل يقطع لا يفرم
-الطماطم تقطع لا تعصر
-يتم تقطيع كمية من الخضار المراد حشوه وتضاف لخلطة الحشو
( قلب الكوسة بعد تقويرها او تفريغها ممكن يضاف للحشوة-قطع من الكرنب المسلوق المقطع ممكن تضاف للحشوة-قطع من الفلفل او الباذنجان )
وبكدة تقدرى تقللى كمية الارز فى المحشى ويكون صحى ومفيد لان كل الحاجات دى بتاخد حيز فى الحشوة من الارز : icon6:
ولا ايه رأيك ؟


الأرز الصيادية او ارز السمك ؟
واحنا عاملين رجيم لازم ناكل الارز مسلوق طيب مع السمك نعمل ايه
-قطعى البصل وعليه رشة ملح وحمريه فى الفرن وبعدين ضيفى الماء واسلقى الارز وتمتعى بطعم السمك الصيادية : grin :


الارز بالخلطة ؟
تقدرى تاكلى رز بالخلطة وانتى عاملة رجيم
انا بحمر معلقة صغيرة سكر ثم اضافة الماء ومعلقة قرفة وقليل من الزيت وممكن الاستغناء عنه
وبعد ما تسوى الارز لو حابة تضيفى لوز ممكن تحمصيه فى الفرن بدل من التحمير فى الزيت وبيكون طعمه احلى على ضمانتى : wacko :


شوربة لسان العصفور ؟
لو عندك شوربة دسمة ممكن تضعيها فى الثلاجة حتى تبرد وبعدين
انزعى الوجه الدسم منها .. حتبقى صحية جداا
-لسان العصفور ممكن تحمصيها بدل انك تحمريها فى السمن
-تضعيها فى مقلاة على النار مباشرة حتى يحمر لونها وضفيها للشوربة المنزوعة الدسم وبالهنا والشفا : kiss :


الحمام المحشى بالارز
ممكن تستعملى الارز البنى بدل الارز العادى
ودا للى مش بيحب الفريك
وبيتعمل بنفس طريقة الفريك : w00t :


الباشاميل الدايت
يذاب الدقيق مباشرة فى حليب خالى الدسم
يوضع على النار حتى النضج
واستعمليه فى عديد من الاكلات بدون تحمير
-فى المكرونة بالباشميل ممكن تضيفى على الوجه للتحمير
رشة سميت او دقيق سيمولينا بدل الجبة المودزريلا او صفار البيض لتقليل السعرات الحرارية


المسقعة
يشوى الباذنجان بدل القلى وكذلك الكوسة


البطاطس المحمرة


تقطع بقشارة البطاطس اشكال هلالية ) ) وتوضع فى ماء به ملعقة زيت
وبيكون شكلها زى الشبسى بس مش طرنشات لا .. مقوس شبه الهلال ) (
ومتحطيش ملح لان الملح حيخليها تلين واحنا عايزنها متماسكة علشان تنشف من جميع الجهات لانها لو ترنشات او صوابع حتلصق عى الاناء لانها من غير زيت ونصفيها من الماء
ثم توضع فى الفرن او الميكرويف لغاية ما تحمر واوعى تاكلى صوابعك وراه : tongue :


اخيرا وليس بآخر اوصيكى باستعمال الفرن افض
ل من شعلة البوتوج
از
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
????
زائر



مُساهمةموضوع: رد: أسرار المطبخ الصحى   الجمعة يناير 21, 2011 1:11 am

موضوع مهم وجميل جدا


تسلم ايدك يا حنان القل
وب bounce
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أسرار المطبخ الصحى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سمووو الحنان :: (¯`·._) (مطبخــــك سيدتـــــي) (¯`·._)-
انتقل الى: